Wat kost een verhuisbedrijf eigenlijk?

Er komt een kind bij. Ergens in de komende twee tot drie weken. In de hoek van de kamer waar ik dit schrijf staan de onderdelen van een wiegje, een doos met een fonkelnieuwe wipstoel én het befaamde kraampakket te wachten tot ze gebruikt gaan worden. (Een kennis noemde het kraampakket ooit ‘slachtpakket’ wat ik wel een betere naam vond, aangezien het vol zit met diverse soorten ongezellig verband)

Omdat wij vinden dat dit nieuwe kind een eigen kamer verdient, gaan we verhuizen. En die verhuizing zou halverwege juli moeten plaatsvinden. Tegen die tijd zou de baby een week of zes oud moeten zijn, tenzij ze ‘te laat’ is, net zoals mijn eerste. Nou ja, we zien wel.

Nou is verhuizen meestal geen pretje. Iedereen kent dat wel. Je ziet -terecht-vreselijk op tegen het inpakken en verplaatsen en regelen en al het gedoe en gesjouw en gevloek en het opnieuw in elkaar zetten van alle Ikea-zooi (te weinig schroefjes) en er gaat ook altijd iets cruciaals kapot.

ikeazooi
Ikea-zooi

En je kunt op de dag zelf de helft van je troep niet terugvinden omdat je vergeten bent de dozen juist te labelen. En je vader breekt zijn rug bij het sjouwen van de wasmachine. En de katten ontsnappen in alle hectiek. En ’s avonds zit je knikkebollend met rugpijn op een klapstoel een bak lauwe chinees naar binnen te werken.

En dan heb je óók nog een pasgeboren baby die elke twee uur aan de borst wil, een ontplofte ‘onderkant’ en je hebt al weken niet normaal geslapen.

Dus!

Hoog tijd om de hulp van wat professionals in te roepen, dacht ik opeens. Een verhuisbedrijf zou toch wel erg prettig zijn: Grote stoere mannen met een enorme vrachtwagen die je spulletjes voorzichtig en moeiteloos naar je nieuwe huis zwiepen en op hun plaats zetten.

Maar goed, wat kóst zoiets? Ik ben in mijn leven zo’n zes keer verhuisd, voornamelijk van studentenkamer naar studentenkamer naar krakkemikkig appartement, en dit is de eerste keer dat ik een complete huishouding moet overhevelen naar een ‘echt’ huis. En de eerste keer dat ik wildvreemden zou moeten inhuren voor een klus die we normaal gesproken klaren met behulp van familie.

inpakken
inpakken

Maar ja, mijn ouders zijn ook de jongsten niet meer (die gaan nu héél boos worden hahaha), m’n zus heeft ook een druk leven en dat geldt ook voor de familie van mijn wederhelft. Vrienden vragen vind ik lastig aangezien zij ook tot aan hun oksels in de kleine kinderen zitten.

Dus ik struinde het internet af, op zoek naar de diverse mogelijkheden. Inmiddels heb ik drie offertes van Erkende Verhuizers binnen en ik kan er werkelijk geen wijs uit. Ik kan alvast verklappen dat ik het vreselijk duur vind.

De mevrouw die hier vanmorgen langskwam voor een offerte kwam na wat gereken op een bedrag van 1070 euro. En dan heb je nog niks geks: Drie mannen die de dozen inladen en uitladen.

De meneer die hier vorige week langskwam voor een offerte kwam uit op een bedrag van 880 euro. Oók voor drie mannen die dozen inladen en uitladen.

(Even serieus: Waar komen die astronomische bedragen vandaan? Het is niet zo dat we een landhuis vol piano’s en kostbare klokken hoeven te verhuizen naar een ander continent ofzo. Het nieuwe huis is 10 minuten verderop!)

Dan was er nog een bedrijf dat een soort verhuisservice aanbiedt. Dan krijg je twee verhuizers en een vrachtwagentje en dat kost dan 110 euro per uur. Omdat we klein wonen en niet zoveel spullen hebben verwachtte die meneer wel binnen een uur of vijf klaar te zijn. Dan moet je zelf nog wel meehelpen. En dat is dan dus zo’n 550 euro.

inpakken2
auto ramvol gestouwd

Kijk, dat gaat al meer de goede kant op, wat mij betreft. Maar toch begin ik nu te denken dat we die verhuizing maar gewoon zelf moeten gaan regelen. Dat ik over mijn gêne heen moet stappen en tóch m’n ouders moet vragen, m’n schoonouders, m’n zwagers en her en der wat vriendinnen. Dat we 100 euro neertellen voor een huurbusje.

En ’s avonds natuurlijk nog 50 euro voor een uitgebreide rijsttafel van Chin. Ind. Spec. Rest. De Lange Muur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Wat kost een verhuisbedrijf eigenlijk?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: