Gij Zult Genieten!

Hee Chantal, wat lekker voor je dat je met zwangerschapsverlof bent! Heerlijk je gangetje gaan! En het weer is ook al zo fantastisch, wat een mazzelaar ben je toch!

dik

 Eh ja, nou, eh. Ik doe niet zoveel hoor en buiten zitten doe ik al helemaal niet.

HOEZO NIET! Ben je gek ofzo?

Misschien. Maar ik heb het heet, ik wil geen zwangerschapsmasker krijgen van de zon en ik zwel verschrikkelijk op. Hier, moet je m’n worstenvingers eens zien.

Maar je bent toch wel aan het genieten hè? Toch? Toch? Toch?

Mja, ach. Genieten. Waarom moet dat persé? Ik bedoel, ik heb het op zich wel naar m’n zin hoor, maar genieten vind ik weer het andere uiterste.

HUH? Wat is dit voor ondankbaar gedoe? Ben je niet elke minuut van de dag verrukt van het wonder dat zich voltrekt in jouw lichaam?

Nou. Eh. Nee. Ik vind het fantastisch dat ik een kindje krijg maar ik ben er nu wel klaar mee. Laat maar komen dat meisje. Dan kan ik zien of alles goed met haar is en kunnen we gaan genieten van de kraamtijd en kan ik langzaam maar zeker m’n eigen lijf weer terug krijgen.

Nou zeg. Duizenden, wat zeg ik- MILJOENEN vrouwen zouden een moord doen voor zo’n makkelijke zwangerschap als die van jou.

Ja tuurlijk. En dat is ook het kromme. Ik heb in principe niks dramatisch maar ik voel me log, lelijk en ik slaap bijna niet meer. Ik heb pijn in m’n donder, ik kan niet lang lopen of staan, ben kortademig en ik wil elke vijf minuten een dutje doen. Ik pas m’n schoenen niet meer. Ik ben uit mijn lievelings-positiebroek gescheurd. Soms ramt de baby op m’n blaas, met gênante gevolgen. Op de raarste momenten komt het maagzuur omhoog en ik mag nooit eens een lekker droog wit wijntje. Of een goeie bloederige biefstuk. Of sushi! Nee… Negen maanden is echt wel genoeg. 

Je gaat me toch niet vertellen dat je zin hebt in je bevalling hè? Wat dat is pas ècht EEN HEL.

Nou. Eigenlijk heb ik wel zin om de strijd aan te gaan ja. Een beetje zoals ik ook altijd zin heb gehad in examens en repetities of ingewikkelde uitzendingen. Kijken of ik het kan. Mezelf uitdagen. Met als resultaat een prachtig nieuw kind! Beter kan niet toch?

Okee dan. Maar tot die tijd MOET JE ER WEL VAN GENIETEN! HOOR JE ME!? GENIETEN!!!

 

 

Een gedachte over “Gij Zult Genieten!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: