Neem nooit katten. Doe het niet.

(40 weken + 2 dagen zwanger)

IMG_3965

Katten + hoogzwangere vrouw = geen goeie combi. Het liefst zou ik onze twee katten door de shredder halen op dit moment. Ik kan er weinig aan doen, maar ze halen het bloed onder m’n nagels vandaan. Dat komt omdat ik wil toegeven aan mijn nesteldrang en zij willen toegeven aan hun verhaar-drang en ander asociaal gedrag. Er valt niet tegenop te poetsen en te stofzuigen. Ik heb het gevoel dat ik ten onder ga aan bergen pluizig kattenhaar in wit en grijs.

Mag ik u voorstellen: Sef en Mus. Onze huisterroristen.

mussef

Weinig geduld voor deze huisdieren op dit moment.

Heb je net het hele huis gestofzuigd (stofgezogen?), breekt er een vechtpartij uit onder de poezenbeesten en vind je OVERAL plukken haar. Of ééntje besluit de halve kattenbak uit te graven en de korrels door het huis te schoppen.

Ik had alle babykleertjes en hydrofiele luiers gewassen en netjes opgeborgen in de commode. Vervolgens gaat kater Sef heerlijk liggen tukken bovenop al die frisgewassen kleertjes en zit ALLES ONDER HET WITTE HAAR. AAAAAAAAAAAAAAAAAARGH. Moet ik helemaal opnieuw beginnen! Ook slaapt ie graag in de maxicosi die nu even in de box staat. Die probeer ik nu te beschermen door er een plaid in te leggen. Maar hoe moet dat straks?

IMG_3969

Je kunt de badkamerdeur niet open laten staan, want dan gaat poes Mus het badkamerkastje openbreken en de handdoeken er uit trekken. Of er ontsnapt er één door het openstaande raam.

Je kunt de slaapkamerdeur niet open laten staan, want dan verstoppen ze zich onder je bed of in je kledingkast en dan vind je ze nooit meer terug en krabben ze de vloerbedekking aan gort en/of ze pissen onder je bed.

Terwijl ik dit tik pluk ik grijze haren van mijn beeldscherm. Die zijn niet van mij (hoewel…) maar van Mus.

IMG_3984
moeilijk typen met zo’n beest op je toetsenbord

Je kunt nooit iets eetbaars op het aanrecht laten staan. Je kunt nooit zomaar de voordeur open doen- de tussendeur moet altijd dicht zijn omdat ze anders weglopen en platgereden worden.

Als je de was ophangt moet je er rekening mee houden dat er katten in het wasrek gaan klimmen en met hun nagels gaten maken in je kleding.

wasrek

Mus is te dik en zeurt DE HELE DAG OM ETEN! Maar dan ook heel de dag! En hoe harder ze op dieet gezet wordt hoe erger het gezeur is. Ze vreet ook Sefs bakje leeg als ze even de kans krijgt. En als je dus hele dagen thuis zit wegens je zwangerschapsverlof werkt dat gemiep om eten danig op je zenuwen.

Het hebben van katten is gewoon fokking vermoeiend! En laat daar nou nog bijkomen dat Sef gisternacht in een hoekje van de kamer heeft zitten pissen en dat dat vreselijk stinkt! Al vier keer met sopjes van diverse samenstellingen in de weer geweest maar het meurt nog steeds. Volgens mij is de zeik onder de plint door gekabbeld. Nu ligt er een stuk aluminiumfolie om de wildplassert af te schrikken.

IMG_3970

Ook raakte mijn verkering gisteren zwaargewond tijdens een potje stoeien met één van die venijnige rotbeesten. Moet je zien!

13239474_10209819497868927_1046950496532762402_n
auw

Echt. Klaar er mee. Maar ja, wat moet je. Wegdoen is ook weer zo drastisch. Soms zijn ze best gezellig. En je kunt er vaak goed mee knuffelen. Ze zijn mooi. En m’n dochter noemde ze vandaag nog haar ‘beste vriendjes’.

Als we eenmaal in het nieuwe huis zitten is het tijd om van onze binnenkatten echte buitenkatten te maken. We zitten al te lang te veel op elkaars lip.

Later!

merelsef

 

 

 

 

 

 

 

6 gedachten over “Neem nooit katten. Doe het niet.

Voeg uw reactie toe

 1. Arme Chantal,lijkt wel muiterij van je katten.Wees maar voorzichtig met kattenhaar,en ga jij aub de kattenbak niet schoonmaken.Je kan ze ook opsluiten met bak en al,wat de kattenpis betreft met azijn schoonmaken heb ik wel eens gehoord dat dat helpt.Verder heb ik wel weer genoten van je schrijfster,geniet nog maar ff van je zwangerschap fijne zondag verder.Gr Fenny

  Like

 2. Nee ga er geen buitenkatten van maken. Dan zadel je de buren met het probleem op. De katten van mijn buren halen mijn vijver leeg (arme vissen) schijten bij mij in de tuin en rammen de pas geplaatste bloemtjes eruit. Suc6 met de laatste loodjes.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik zal eens kijken hoe het staat met onze nieuwe buurkatten. Als die mij terroriseren vind ik het niet zo’n punt om die van ons los te laten 🙂
   Bovendien zit er om de hoek een groot natuurgebied waar ze heerlijk op beestjes kunnen jagen

   Like

 3. Leuk een nieuw blog! Ik vind je positieve humor zo lachwekkend altijd (geniet) en heb net hele stukken zitten voorlezen aan mijn dochter. Wat veel herkenbaar voor haar overkomt wat je beschrijft. Ik hoor zoiets dergelijks ook nu dagelijks van haar.
  Je hebt groot gelijk met je katten om er buitenkatten van proberen te maken. Heb ik 30 jaar geleden toen ook met die van mij gedaan en dat scheelt een hoop. Ze genieten ook zoveel meer van het buitengebeuren in de natuur (als ze ouder zijn en vooral poezen blijven gewoon ergens in de tuin liggen). Tip voor geurtjes en ongelukjes: wij gebruiken hier B iotex (de blauwe). Dat is wat ik tot nu toe nog het beste vind. Wordt even erger tegen hout, maar verdwijnt daarna. Wierook even branden als er bezoek komt.
  Succes met je bevalling!

  Like

 4. Tja het is met katten hetzelfde als met kinderen, ze hebben een opvoeding nodig. En dat opvoeden begint in de wieg/het nest en niet pas na jaren. Alle dingen die je beschrijft over je katten, ik heb er nog nooit last van gehad en toch al 30 jaar katten. Waarom je hele huis uitlenen aan de katten? Is niet nodig, je kan ze ook beperken tot de benedenverdieping, in ieder geval uit de slaapkamers houden. Wel zo fris.

  De katten naar buiten, zeker, ook geen probleem. Maar zorg dan wel dat ze in je eigen tuin blijven, daar zijn diverse opties voor. Zo genieten je katten van buiten en kun jij je buren te vriend houden. Je loopt dan ook niet het risico dat je katten vergiftigd worden, onder een auto lopen etc, want dat hoort ook bij een vrij buitenleven en katten die er niet mee opgegroeid zijn lopen een extra groot risico.

  Plassen binnenshuis, als een kat dat ineens gaat doen dan moet je naar de oorzaak zoeken. Dat kan variëren van een kattenbak die te weinig schoongemaakt wordt, tot een medisch probleem zoals een simpele blaasontsteking. En je eigen gedrag is ook van invloed op je katten, als ze tot nu toe altijd ongestoord hun gang konden gaan in huis en nu worden ze continue door een geïrriteerde blikopener overal weggejaagd, dan kan dat zomaar de reden van het wildplassen zijn.

  Dus in plaats van de katten overal van te beschuldigen…

  Ik wens je sterkte met je bevalling en een mooie gezonde baby toe!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: