Dagboek van een kraamvrouw

Baby Mia 10 dagen oud, over 21 dagen krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. 

IMG_4458

– Liefie?

– Ja?

– Ik heb nootjes gekocht vandaag.

– Ja, dat zei je al.

– Maar had ik ook gezegd dat het macadamianoten zijn? Gezouten?

– Eh ja. Ook al. Maar je mag best je verhalen twee keer vertellen hoor, zoveel maak je nou ook weer niet mee.

Zo sneu ben ik dus al geworden. Dat het kopen van een zakje noten (mét dochter en baby) het spannendst is wat ik beleef op een doordeweekse dag, hahaha. Een klein rondje binnenstad. Niet te snel of te ver lopen natuurlijk, want nog steeds moe van de bevalling.

IMG_4397

Klein praatje maken hier en daar met de lokale middenstanders, een paar broden kopen en iets lekkers voor bij de koffie…misschien een ijsje halen? En dan weer kalmpjes naar huis. Waar ik een tekenfilmpje aanzet voor de oudste en zelf op de bank ga liggen met baby aan de borst. Hè hè, éven bijkomen. Baby Mia sukkelt in slaap maar laat een harde knetterscheet waar ze zelf wakker van schrikt (hahaha).

De rest van de dag:

Boterhammetje eten. Glaasje melk drinken. Hydrofiele luiers wassen. (niet met de hand hoor, ik ben geen barbaar) Wasje ophangen. Baby de borst geven Oudste op de wc zetten. Baby’s luier verschonen. Baby iets schoons aantrekken want ondergespuugd. Baby troosten. Baby de borst geven.

Oudste helpen met haar Playmobil. Zwaar geïrriteerd raken door eerder genoemd Playmobil. Zadeltje op Playmobil-paardje proberen te friemelen en zoeken naar een kennelijk cruciaal stukje plastic dat waarschijnlijk ergens in een kier van de vloer is gerold. Huilend kind troosten. Aandacht proberen af te leiden van voornoemd kwijtgeraakt stukje plastic. Baby de borst geven.

IMG_4481

Oma komt binnen. Neemt oudste mee naar de speeltuin. Baby valt in slaap. Zelf ook slaapje doen. Wakker worden van gebonk op het raam. Maar blijkt bij de overburen. Toch wakker. Baby de borst geven. Luier verschonen. Baby plast aankleedkussen onder. Dat verschonen. Wachten tot oma en oudste weer thuis zijn. Thee drinken met wat lekkers. Oudste eet mijn koffiebroodje op. Oma gedag zeggen.

Fantaseren over nieuw huis. Facebooken en twitteren. Oudste mag Dora kijken. Wachten tot manlief thuis komt met patat en kroketten. Eten met baby op schoot. Baby de borst geven. Gezicht van oudste ontdoen van resten curry en vet. Oudste nog even laten spelen. Baby de borst geven. Luier verschonen. Baby plast aankleedkussen onder. Dat verschonen. Oudste verhaaltjes voorlezen. Oudste tanden poetsen. Oudste pyjama aan. Oudste vangen en in bed leggen. Slaap Kindje Slaap zingen.

IMG_4473

Baby de borst geven. Oudste terug naar bed dirigeren. Kopje thee drinken. Baby de borst geven. Stukje chocola eten. Knikkebollen op de bank voor de tv. Baby de borst geven. Naar bed. Telefoon kwijt zijn. Telefoon vinden in de wasmand. Baby de borst geven. Luier verschonen. Baby plast aankleedkussen onder. Dat verschonen. Baby de borst geven. Baby in eigen bed leggen. Slapen. Baby de borst geven. Slapen.

Zzzzzz….

 

 

 

 

6 gedachten over “Dagboek van een kraamvrouw

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: