10 Dingen die je vergeet over baby’s

Baby Mia vandaag 2 weken oud, over 17 dagen krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis

IMG_4287

Ik begon een beetje overmoedig aan dit hele tweede baby-avontuur. Tenslotte had ik het hele circus de eerste keer ook overleefd. En de baby in kwestie leeft ook nog steeds, dus dat is ook wel een meevaller. Maar nu, twee weken na de geboorte van Mia, ben ik er wel achter dat je ook een hoop zaken verdringt als je (eerste) kind het baby-stadium is ontgroeid. Zoals:

 • Je staat 24 uur per dag in dienst van iemand anders. Alle kuchjes, huiltjes en snikjes vallen je op. Baby is pas echt blij als ze bij jou mag zijn. Of op jou of aan jou. Papa is een goede tweede, maar die heeft geen borsten. En dus komt het voornamelijk op jou neer. Heerlijk, echt hoor. Maar ook doodvermoeiend.
 • Die stinknavel! Het stompje navelstreng moet uitdrogen en er dan uit zichzelf af vallen. Dat duurt een aantal dagen. En STINKEN! Ver-schrik-ke-lijk. Naar een marktkraam vol dagen oud slachtafval op een bloedhete dag. Uuuggggh.
 • Baby’s vervellen na hun geboorte. Je hoeft ze niet paniekerig in te vetten met bakboter of uierzalf. Die schilfers? Dat hoort.
 • Borstvoeding is helemaal niet zo makkelijk als je eerst dacht. Nieuw kind, nieuwe gebruiksaanwijzing. Deze baby hapt anders aan dan de vorige! En wat drinkt ze vééél. En váááák. Om het vervolgens weer gedeeltelijk uit te spugen. Dat spugen was ik vergeten. Net als verstopte melkkanaaltjes en zere tepels. En oh ja, wanneer begint de baby ook al weer met roepen om eten? Antwoord: Zodra je eigen eten op tafel staat. EVERY. SINGLE. TIME.
 • Baby wassen. Kwestie van badje vullen, kind er in, boenen en afdrogen toch? NEEN. Baby moet op het aankleedkussen afgesponsd worden. Eerst het gezichtje zonder wasgel, dan het lijfje mét wasgel. (brullen!!) En daarná pas mag de baby in bad. Afdrogen doe je met een hydrofiele luier. Vergeet alle plooien niet.IMG_4528
 • Babypoep stinkt niet, niet echt. Vind ik. Was ik vergeten.
 • Dat gedoe over het geboortegewicht! Baby moet zsm maar in elk geval binnen twee weken weer net zoveel wegen als bij haar geboorte. Waar mama een beetje op haar gewicht wil letten moet die kleine juist zo veel mogelijk aankomen. Aangezien onze Mia bijna 9 pond woog is dat nog niet zo makkelijk gebleken. Ik maakte me geen zorgen. Totdat de kraamhulp, de huisarts, de verloskundige én de vrouw van het consultatiebureau zeiden dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Toen werd het opeens superbelangrijk. Ik geloof dat het nu wel goed zit, maar helemaal zeker weten doe ik dat niet. Morgen ga ik haar weer wegen!
 • Slaaptekort is ECHT HEEL ERG. Open deur natuurlijk, alle jonge ouders zijn doorlopend doodmoe. Maar hoe het ècht is, dat vergeet je. Je stommelt als een zombie door je huis en niets dringt echt tot je door. Watten in je hoofd. Je komt niet uit je woorden, onthoudt niks en hebt een humeur om op te schieten.
 • Hyfrofiele luiers. Je hebt er 16.000 en nóg zijn ze altijd op/kwijt/vies/ondergespuugd. Je wast je een ongeluk. Was ik vergeten. En het feit dat we geen droger hebben en het al dagen regent helpt ook niet echt.
 • De meeste mensen zijn bang voor pasgeboren baby’s. Mijn bloedeigen zus wilde Mia niet eens vasthouden! Trok ik me niks van aan. Ik drukte mijn nageslacht tóch in de armen van mijn benauwde, steeds paarser aanlopende zuster, die zó bang was dat ze haar nieuwe nichtje zou laten vallen dat ze zich niet meer durfde te bewegen. Mensen, kalmeer toch. Zo’n baby kan heel wat hebben hoor! Ok, je moet ze inderdaad niet op de grond laten vallen, maar verder is er weinig aan de hand als je ze misschien niet helemaal perfect vasthoudt. Beetje opletten dat het hoofdje niet naar achteren kiept. En als ze gaan huilen geef je ze rap weer terug aan mama. Want die hoort jouw verhaal toch niet meer als haar kleintje begint te schreeuwen.

Dat zijn zo tien van die dingen die je vergeet. Of misschien heb ik gewoon een slecht geheugen. Dat kan ook. Nou, ik ga de baby weer even een paar kusjes geven. Gewoon omdat het kan. Doei!

IMG_4544

3 gedachten over “10 Dingen die je vergeet over baby’s

Voeg uw reactie toe

 1. Julia wou ook altijd de borst als ik aan tafel gaan ging. Uiteindelijk kookte ik enkel nog dingen die ik met 1 hand eten kon 🙂 ben benieuwd wat ik allemaal vergeten zal zijn want binnen max 8w word baby nummer twee hier ook verwacht

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: