Fokking dankbaar

Soms zit het mee. Heb je een heerlijke dag met je gezinnetje. De zon schijnt, je planten staan frisgroen te stralen, het is een graad of 20 en je kunt metzonderjas een ijsje halen. Het huis is aan kant en ieder gezinslid heeft voldoende schone onderbroeken. Je koelkast is volgestouwd met heerlijk (en gezond!) eten en drinken, je hebt zelfs het laatste tijgertarwebrood weten te scoren bij de bakker. Er komen gezellige mensen op kraamvisite. Je krijgt mooie kadootjes. Er is genoeg melk in huis voor cappuccino’s.

IMG_4649

Je oudste dochter wil supervaak knuffelen met de baby. Je haar zit goed. Je vent ziet er lekker uit in z’n nieuwe spijkerbroek. De poezen liggen tevreden te snurken in het zonnetje. Er blijkt weer een zwangerschapskilo af te zijn. Je leest iets leuks. Je salaris is net gestort en het is meer dan je verwachtte. Het belangrijkste nieuws van de dag is dat de terrasjes overvol zaten. Op straat loopt een kind te zingen. De baby is blij. De peuter is blij. Jij bent blij. Iedereen is blij.

IMG_4750

Soms zit het niet mee. Dan heb je een hel van een dag. Alleen thuis met ontevreden kindertjes. Je hebt amper tijd om te plassen. Even rustig eten kun je al helemaal vergeten. De wifi klapt er uit. Er moet nodig gestofzuigd. Je loopt al een week in dezelfde joggingbroek vol vlekken. Je moet godsgruwelijk veel boodschappen doen maar je bent nog steeds niet aangekleed en het is al vier uur ’s middags. De peuter wil niks. De baby wil niks. Iedereen begint op hetzelfde moment te huilen. De ene kat gaat in een hoek van de woonkamer zitten zeiken. De andere kat kotst al z’n brokjes uit.

IMG_3970
plasplek

 

Het is 30 graden Celsius met een luchtvochtigheid van 99%. Buiten zitten is niet fijn want de wildplassende kat heeft ook je hele tuin onder zitten pissen én poepen én kotsen. Je was hangt al dagen te drogen maar voelt nog steeds klam aan. Je stoot keihard je teen. Je krijgt een zeurderig mailtje van iemand. De baby spuugt veertien outfits onder (ook die van jou).

IMG_4545
spuug

Op internet steekt de Zwarte Pieten Discussie weer de kop op. Je hebt een snotneus. De postbode denkt dat je niet thuis bent en neemt een langverwacht pakketje weer mee. Meerdere dikke vieze vliegen zoemen door je huis. Je horloge stopt er zomaar mee. De vaatwasser geeft een foutmelding die je niet snapt. Je smeert boterhammen maar laat er twee (met de besmeerde kant onder) op de vloer vallen.

Weet je wat je op zo’n dag eens zou moeten doen, beste Chantal? Eens goed bekijken wat je allemaal hebt in je leven en er fokking blij mee zijn! Niet zo zitten te trutten en het Opperwezen op je blote knietjes bedanken voor je twee kerngezonde kinderen, je leuke relatie en je leven zoals het is op dit moment.

Sorry. Iets teveel ellende gelezen de laatste paar dagen.

Liefs!

IMG_4774

 

 

Een gedachte over “Fokking dankbaar

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: