Zij Keek In Haar Keukenkast En Je Gelooft Nooit Wat Ze Daar Zag

Baby Mia vier weken oud, over twee dagen krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis WAAAAH

Snel, snel, de baby slaapt! Eindelijk tijd voor mezelf. Ze zeggen wel eens dat je moet slapen zodra de baby slaapt om op die manier je slaaptekort tegen te gaan. Ik zeg: Dikke vette ammehoela. Als je al een ouder, rondrennend kind hebt kan dat sowieso nooit (zooo jammer dat ze geen middagdutjes meer doet) en je wilt ook wel eens rustig een boterham eten, naar de wc gaan, Homes Under The Hammer kijken óf een blogje tikken.

image

Nu is Mia dus onder zeil, haar zus is naar het kinderdagverblijf en de man is werken. In de verte hoor ik de kat lawaai maken maar ik heb geen zin om te kijken wat er nu weer gesloopt wordt. Ach, als het kapot is verhuizen we het lekker toch niet mee.

Want dat zit er nu dus wel echt aan te komen, die verhuizing. Woehoeiiiiii! Over twee dagen krijgen we de sleutel! En dan wordt het daarna even een weekendje duimen draaien want ik ben alleen thuis met twee kleine kinderen, de verkering moet zaterdag én zondag werken. Niet echt ideaal, maar goed. Ik doe het er maar mee.

Ondertussen is het grote weggooien/weggeven/verpatsen voor woekerprijzen begonnen. Onze totaal verrotte tuintafel is naar de stort gebracht, net als de ladenkast in de hoek en ons grijs/witte kleed. Ik wilde drie jaar geleden persé een kleed, maar nu het weg is vind ik het eigenlijk wel fijn en fris. Het werd behoorlijk mottig en hoe vaak je het kreng ook stofzoog (is dat een woord?), het werd maar niet kattenhaar-vrij. Geplette rozijntjes, allerhande playmobil, plakkaten kattenkots, hele beschuiten met muisjes, alles werd er vakkundig in getrapt door kinderen van divers pluimage. Weg met dat stofnest!

IMG_4873

Ook de Ikeakast onder de trap hebben wij onder luid gejuich in elkaar getrapt. Heerlijk om éven al je agressie te botvieren op een stom voorwerp waar je je al jaren aan ergert. De laden van de kast waren gemaakt van karton en zakten door en het mdf-frame brak al na een paar maanden. Nooit kopen, die Hemnes-ellende. Ook geen Malm-kasten kopen trouwens, als je tenminste niet wil dat je peuter geplet wordt door zo’n onding. (Lees het gruwelverhaal hier)

Gisteravond nog even de twee lampen verkocht die boventallig zijn geworden. En het tv-meubel op marktplaats gezet. Straks ook nog even de magnetron proberen te verkopen. En wat er verder nog overbodig blijkt als ik het huis binnenstebuiten heb gekeerd.

image

Zo moet ik nog de inhoud van de keukenkastjes kritisch bekijken. Al die beschadigde pannen meenemen? De 35.000 verschillende kruiden in potjes en blikjes en zakjes? De schalen die nog stammen uit onze studententijd? De 3 eenzame fondue-vorkjes? De mooie maar nooit gebruikte amuse-glaasjes? De koekstempels? (ja dat bestaat) De vier verschillende schorten die ik nooit omdoe omdat ik altijd pas na zes vetvlekken op m’n shirt bedenk dat ik ergens prima schorten heb?

 

Nou, ik hoor de baby. Dus doei!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: