Voel je je verfrommeld? Koop een jurk! Of 5.

img_8605

Ik voelde me de laatste tijd zo verfrommeld. Het is winter, ik ben bleek, ziek zwak en misselijk, nog steeds 10 kilo te zwaar na m’n laatste zwangerschap en de gezellige feestdagen liggen ook al weer achter ons. Wat rest is nog wekenlang koud, donker en ongezellig weer.

Wat bij mij dan ontzettend helpt is SHOPPEN. Ja sorry. Waar een ander heel erg opkikkert van lekker sporten, gezond eten en meer van dat soort saaie dingen kun je mij altijd blij maken met wat ouderwetse retailtherapy. Lekker oppervlakkig -weet ik- maar je kunt je niet altijd beter voordoen dan je bent.

Sinds ik twee jaar terug een soort stijladvies heb gekregen voor een rubriek in het Algemeen Dagblad weet ik dat ik jurken moet dragen. Want die staan het beste bij mijn figuur. Ik mocht graag een spijkerbroek met slobbertrui aantrekken, maar de styliste was onverbiddelijk: Jurken moesten het zijn, en dan met name jurken die van boven strak zitten en dan wijd uitlopen.

Na wat missers ben ik uitgekomen bij de zogenoemde swingdress. De ultieme jurk voor de vrouw die rondloopt met wat extra vet op haar buik en heupen! Nooit meer je buik inhouden: HEEEEERLIJK. En met zo’n vrolijke wijde fifties rok voel ik me toch een soort prinses.

Ja lach maar.

(pauze)

Gaat het weer een beetje?

Ik draag nog steeds graag mijn spijkerbroeken en sneakers, maar sóms -HEEL SOMS- komt de prinses in mij naar boven en ga ik me te buiten aan jurken.

Zo ook vorige week. Ik zag dat er uitverkoop was bij één van de sites waar ik wel eens kleding bestel en scoorde meteen vier jurken in één klap. Dat was hier. Lekker thuis passen en wat niet staat terugsturen. Zo gezegd zo gedaan. 1 Jurk was te groot (ook wel eens leuk!) en de rest beviel me prima.

img_8601

Deze zwarte met hertjes en vosjes bijvoorbeeld! Love it.

 

En dan had ik nog deze twee zomerse units met lekker hysterische print. Ik werd er helemaal blij van.

Maar voorlopig is het geen zomer of lente of een beetje beschaafd weer, dus wat moet je dan als rechtgeaarde jurkendragert? Dan ga je NOG MEER jurken kopen, maar dan wat winterser en warmer en daar dan bij ook wat dikke maillots en als je dan toch bezig bent ook maar een vestje en wat nieuwe schoenen. Ja sorry.

Dussss ook nog deze twee jurken; van het Vlaamse merk Wow to Go en het oer-Hollandse King Louie. Deze heb ik niet online gekocht maar in Rotterdam, bij de sympathieke winkel Very Cherry aan de Botersloot.

En tot slot nog wat foto’s van mijn nieuwe schoenen. Allemaal superblij mee.

img_8708img_8707

En ik voel me al veel minder verfrommeld! Jeej!

(Algehele juichstemming!)

 

9 gedachten over “Voel je je verfrommeld? Koop een jurk! Of 5.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: