Een nachtje in de cel

img_9803

Trrriing! Er wordt aangebeld. Ik doe open. Voor de deur staat een compleet arrestatieteam, tot de tanden bewapend, de geweren gericht op mij.

BENT U CHANTAL QUAK?! Roept een norse rechercheur. ‘Eh…Ja?’ antwoord ik met een klein stemmetje. ‘DAN BENT U BIJ DEZE GEARRESTEERD. U MOET DIRECT MEE NAAR DE GEVANGENIS’!

Ik word opgesloten. De zware deur valt dicht. Ze zullen pas morgenmiddag weer naar me omkijken.

Ik kijk rond in m’n cel. Er staat een klein tafeltje, een stoel, een wc en een bed. Een simpel bed, maar met schone lakens en een lekkere deken.

Ik kruip in het bed. En slaap. En slaap. En slaap. Dan word ik wakker, kijk om me heen en slaap toch nog even verder. Urenlang lig ik daar. En niemand stoort me. Niemand wil wat van me. Er hoeven geen luiers verschoond, geen snottebellen gedept, geen vaatwassers uitgeruimd,  geen glazen limonade ingeschonken, geen billen afgeveegd, geen wassen gedraaid, geen ramen gezeemd, geen badkamers gepoetst, geen vloeren gedweild, geen maaltijden gekookt, geen kindertjes naar school gebracht, geen onsamenhangende kleutervragen beantwoord, geen nachtelijke voedingen gegeven, niemand verwacht me op mijn werk…..

Aaaaah…..heerlijk.

De volgende middag komt de norse rechercheur aankloppen. Hij biedt zijn excuses aan. Hij zegt dat ze een vreselijke vergissing hebben gemaakt en dat ik vrij ben om te gaan. Hij drukt me een enveloppe met veel geld in de handen -om het goed te maken.

Ik keer heerlijk uitgerust terug naar huis waar mijn liefhebbende gezin klaar staat om mij in hun armen te sluiten. De was is gedaan, het huis is schoon en er is sushi en knisperdroge witte wijn.

Einde fantasie.

img_9806

 

 

6 gedachten over “Een nachtje in de cel

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: