Wat Niemand Je Vertelt Als Je Een Kind Krijgt (en wat ik nu dus maar doe)

Na een intensieve week kraamzorg stapt de kraamverzorgster op haar fiets en rijdt de straat uit. Je moeder pakt haar tas en zegt: ‘Zo, ik ga ook maar eens op huis aan’. Jij roept nog even Dankjewel!! En dan valt de deur dicht. Stilte. Eindelijk met z’n drietjes. Je kijkt even naar elkaar en daarna naar die versgeperste baby die daar in zijn of haar wiegje ligt. En dan valt het kwartje:

JE WEET HELEMAAL NIET HOE DIT MOET!!!

Waarom laat iedereen je alleen met dit nieuwe kind? Is het daadwerkelijk de bedoeling dat jij deze baby helemaal zelfstandig gaat grootbrengen?

HELP!!!!!!

Dit gevoel, mensen. Je kunt 16 boeken over zwangerschap & bevalling lezen, al vanaf week 6 met een buikband lopen, 5 cursussen hypnobirthing volgen en je helemaal idioot googelen, maar dit gevoel krijg je sowieso: Hoe nu verder?

Lees dat snel dit blog want ik weet het wèl.

Nee hoor, grapje.

Ik weet wel een aantal dingen over het krijgen en verzorgen van baby’s die niemand je ooit vertelt.

Komen ze! (In willekeurige volgorde)

 • Banaan maakt vreselijke vlekken. Slabbetjes, wipstoeltjes, rompertjes: Als er bananenprutje op komt ben je het haasje. De vlekken manifesteren zich pas echt na een tijdje, bijvoorbeeld als je het item al lang en breed hebt gewassen. Dan vraag je je af waar die ranzige bruine vlekken vandaan komen. Het antwoord is altijd: Banaan. Jammer genoeg zijn baby’s dol op banaan, en dan vooral als ze het fijn kunnen knijpen in hun knuistjes. De oplossing? Meteen ingrijpen als er ergens banaan op komt door de boel af te spoelen met koud water. Daarna meteen wassen of eerst wasmiddel laten inweken. Of niet. Het maakt toch allemaal geen reet uit. Bananen
 • De eerste ontlasting van de baby. Vooral voor vaders een onaangename verrassing. (Moeders weet al wat ze kan verwachten want die heeft al 16 boeken over dit onderwerp gelezen) Als de baby voor de allereerste keer poept (aaaawwwww LIEF) kun je een zwartgroene substantie verwachten die in de verste verte niet lijkt op grotemensenpoep. Het ruikt niet overdreven vies maar het ziet er eng uit. Niks aan de hand, papa. Dit heet meconium. Hoort er bij. Google maar. (Niet als je straks nog moet eten)
 • Rompertjes kunnen ook OMLAAG UIT! Dé uitvinding van de eeuw. Ondergekakte rompers hoeven dus niet over het babyhoofd uitgetrokken te worden. Niemand weet dit. Nu jij wel. img_7029
 • Hydrofiele luiers. Haal er minstens 36 in huis. Hydrofiele eh…wat? Wat is het? Een soort dunne witte doeken die je niet gebruikt als luier. (logisch) In alle baby-uitzetlijstjes staat dat je er ongeveer 6 moet hebben. Klopt niet. Koop het zesvoudige. Je krijgt er geen spijt van. Je gebruikt ze voor ALLES. Spuugjes opdweilen, baby afdrogen, banaan wegvegen, als onderlakentje in de wagen… Je hebt ook hele leuke hippe, met allerlei printjes. Die koop je niet want je wil ze op 90 graden kunnen uitkoken. IMG_5702
 • Baby’s hebben zweetvoetjes. Ja! En dat ruik je. Een heel klein zweempje roquefort tussen die heerlijke teentjes. Snuif er aan en laat je overweldigen door het subtiele aroma. Verrukkelijk!
 • Je haar gaat nooit beter zitten dan tijdens je zwangerschap. Enjoy it while it lasts ladies!
 • Als je graag op de bank ligt met je verse baby bovenop je en die baby valt dan in slaap, zijn er altijd mensen die zeggen: Je moet haar in bed leggen want anders verwen je d’r teveel. Hier vind ik dingen van. Ding 1: Baby’s kun je niet verwennen. Ding 2: Die baby wíl binnen de kortste keren helemaal niet meer bovenop jou in slaap vallen. Die dag komt er aan en dan huil je, want het was zo verschrikkelijk fijn met zo’n zacht snurkend hummeltje op je borst. Mijn advies: Laat je kindeke zo vaak mogelijk op jou in slaap vallen en geniet. Laat ze maar lullen.IMG_5570

Zo! Nu weet je alles. En ben je klaar voor het ouderschap. Graag gedaan.

 

5 gedachten over “Wat Niemand Je Vertelt Als Je Een Kind Krijgt (en wat ik nu dus maar doe)

Voeg uw reactie toe

 1. Ik denk dat ik je niet beter kan vertellen over babies en kleine kinderen. Sterker nog ik ben een mens dat altijd een slab vergeet nog steeds tot wanhoop van mijn beide dochters en hun kinders kleding ..een rampenplan oma dus 😉 ,,,, maar wel een leuke wanty ik maak eigen verhalen speel series na met ze …

  Like

   1. Ga ik doen, werd echt blij van het lezen van je Blog. Zo goed beschreven, goed te zien dat je het doet lees het vaak met veel plezier.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: