Vintage? Ouderwetse oplichterij!

De kinderen zijn verslaafd aan boekjes. En die moet je doorlopend voorlezen. Prima. Maar waar laat je al die boekjes in diverse formaten? Wij dachten; laten we eens bij Loods 5 kijken voor iets van een boekenkist ofzo.

Dus wij op zaterdagmiddag naar de hipste woonwinkel van Nederland. Binnen een kwartier was ik al zo overprikkeld door het aanbod en de mensenmassa dat ik gillend het pand wilde verlaten. Maar toch even stug volgehouden. En uiteindelijk niks gevonden.

Ja, kisten zát. Houten. Slecht getimmerd, vol mogelijke splinters. Op rare wieltjes. Te zwaar. Te lelijk.

IJzeren kisten dan? Hebben ze. Zien er dan uit alsof Hitler himself er nog z’n barbecue in vervoerd heeft. Vol roest en deuken en met gekke luchtjes er in. Prijs: €250.

img_7744
kind met boek

Probeer het dan zelf!

Leg een paar oude fruitkratten in je winkel. Nee nee, niet eerst nog verven ofzo! Kun je zo -met drek er nog aan- €25 per stuk voor krijgen.

Koop een paar lelijke nachtkastjes op marktplaats. Verf ze eerst in vage kleuren krijtverf. Nee, niet te netjes. Ga er dan een uurtje tegenaan schoppen. Zet ze daarna twee seizoenen lang in de tuin, laat je hond er tegenaan pissen en verkoop ze vervolgens als ‘vintage’. Maak honderden euro’s winst.

Hip wonen? Rot toch op.

5 gedachten over “Vintage? Ouderwetse oplichterij!

Voeg uw reactie toe

 1. Ik begrijp je ergernis, zou ik ook hebben als ik zoiets zou zien.
  Dat werd ook met oud antiek in de jaren 70 gedaan, hoorde ik. Van nieuw koper oud gemaakt door het eerst te begraven, in water leggen en kassa!
  Hier doen we het in plastic boxen van de A (veiliger voor overactieve katers en de hond die daarna ook zijn bijdrage wil leveren). Niet mooi, maar wel praktisch.

  Like

 2. Weer te grappig je kolom Chantal. Is een ruilwinkel niets voor je? Ruil je de boekje in voor een kist? 😉
  Ik heb nog wel een goed adresje voor je op Zuid.

  Like

 3. Nee joh, voor zo iets zou ik naar de kringloop gaan ……… in Alexanderpolder is er een hele nieuwe leuke winkel geopend …… hartstikke leuke prijzen voor solide producten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: