Nieuw huis, nieuw leven

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven. En dat kwam niet doordat er niets is gebeurd, maar juist doordat er heel veel is gebeurd. Rustig maar, niks dramatisch.

Maar er waren allerlei dingen aan de gang waar ik maar beter niks over kon zeggen, omdat er nog zo weinig zeker was. Als een soort logisch gevolg deelde ik maar helemaal niks meer, want voor je het weet verklap je vanalles en dan is het einde zoek.

Ik stop bij RTV Rijnmond en verhuis met mijn gezin naar Zwolle. Zo. BAM. Dat is er uit.

Een echt duidelijke reden hiervoor is niet te geven. Het is meer het resultaat van allerlei kleine dingetjes. We hebben op een gegeven moment besloten om ons boeltje te pakken en te verhuizen naar Overijssel.

We wonen nog geen drie jaar in ons huidige huis dus dat is een beetje onhandig, maar met de huidige huizenmarkt durfden we de overstap wel aan. Er is niks mis met het huidige huis.

Het is een prima plek om kinderen groot te brengen: Ruim, licht, van alle gemakken voorzien. Iedereen een grote slaapkamer, en zelfs een speciale knutselkamer, parkeren voor de deur, vriendjes voor de kinderen in de buurt.

Toch hebben we nog niet de energie gehad (of gemaakt) om er echt ónze plek van te maken. De vloeren boven wilde ik graag vernieuwen, ik wilde graag gladde muren overal en niet van dat verschrikkelijke spachtelputz, ik wilde graag een nieuwe keuken, ik wilde een andere badkamer en stiekem toch ook wel een grotere tuin.

Intussen bleef het gewone leven maar doordenderen in alle sleur. Mijn radioprogramma deed ik al 9 jaar lang, elke dag tussen 10 en 13 uur. Om kwart over 10 het spelletje, om half één het praatje met de weerman…Alle dagen leken op elkaar en dan niet op een positieve manier.

Elke dag in de file, elke keer haasten naar het kinderdagverblijf…. Ik zag mijn kinderen en mijn man eigenlijk nooit. Alleen op zaterdag zijn wij met z’n vieren tegelijk thuis. En dan moet er vanalles gebeuren: boodschappen, schoonmaken, wassen draaien, sociaal doen.

Dan gaan verplichtingen zoals andermans kinderverjaardagen heel laag op het prioriteitenlijstje staan, net als familiebezoek, vrijwilligerswerk, de krant lezen, etcetera.

Rond die tijd hadden we thuis een paar keer een Goed Gesprek: Wat Willen We Nou Eigenlijk Met Ons Leven? We kwamen tot de conclusie dat we zeker niet héél erg ongelukkig waren maar dat we wel toe waren aan verandering.

Een goedkoop huisje op het Groningse platteland met een enorme tuin. Dat was de oplossing voor alle stress en alle sleur. Iedereen zou zijn baan opzeggen en iets anders vinden en veel geld verdienen met weinig uren en dan zou ALLES PERFECT worden.

(…)

Okee, zo ging het dus niet want B. kreeg op zijn werk een supermooie kans en wilde ineens niet meer honderden kilometers verderop zitten (heel gek is dat).

Ik kon stoppen met mijn dagelijkse radioprogramma en ging filmpjes maken. Dat was al een behoorlijke anti-sleur-maatregel.

Voor even was de veranderdrang verdwenen. En toch ook weer niet, want als je eenmaal verzonnen hebt dat je best weg kúnt, wíl je dat ineens ook.

Ik zag op Facebook dat er iemand op zoek was naar een leuke woning. Ik dacht: Ik heb een leuke woning. Ik maakte wat foto’s en stuurde een privébericht. We maakten een afspraak voor een bezichtiging en toen nog één. We kregen een bod, steggelden wat over de prijs en hopsakee! Huis verkocht.

Maar toen:

Paniek!!

WAAR moesten we in godsnaam gaan wonen? Als ware Funda-verslaafden zitten kijken naar alles wat er in de wijde omtrek te koop was. Maar ja. Lastig lastig. Veel geld voor fluthuizen.

Groningen toch maar? Nee, ging niet. Drenthe? Wel erg ver rijden naar Hilversum (vond ik geen probleem maar ik ben ook niet degene die daar vier dagen in de week heen moet rijden). Rotterdam? Onbetaalbaar geworden. De Veluwe? Kennen we niemand. Zeeland? Te kaal. Te Zeeuws. Brabant, Limburg en Noord-Holland waren überhaupt geen opties. Niks specifieks op tegen maar wij komen daar nooit en hebben er niets mee.

Op een avond opperde B. de stad Zwolle. M’n hart maakte een klein sprongetje. Een stad! Met dingen! Voorzieningen! En bekende mensen! B. heeft er gestudeerd en zijn vriendenclub van toen woont er nog steeds.

Lang verhaal nog langer: We hebben er een huis gekocht. Half mei gaan we over. En dan stop ik dus ook na 14 jaar bij Rijnmond. Ik ga freelance werken voor allerlei opdrachtgevers, daarover later meer.

We hebben er zin in! Ik vind het bij vlagen ook doodeng hoor, begrijp me goed. Maar ik vind het knap van ons dat we dit gaan doen. Weg met de sleur! Op naar nieuwe sleur! Hahaha!

37 gedachten over “Nieuw huis, nieuw leven

Voeg uw reactie toe

 1. Nieuwe uitdaging.
  Jammer voor het Rijnmondse, ook van je humor die ik ga missen

  Veel succes, geluk en liefde met je naasten.

  Ton Sörensen
  Dordrecht

  Like

 2. Goed hoor het maken van een nwe stap als je niet meer heel gelukkig bent met wat je doet…
  Heel veel plezier in Zwolle en met alles wat je gaat doen.

  Like

 3. Heel dapper, maar inderdaad je hart volgen. Wij gaan je missen, maar ik hoop dat je af en toe wat schrijft altijd heel fijn om te lezen.

  Like

 4. heel veel geluk in Zwolle en hopelijk vinden jullie daar je thuis. Bedankt voor alle leuke dingen die je gemaakt heb en wie weet tot ziens. Gr Henk en Joke van Suijlekom

  Like

 5. Dank voor veel jaren je buurmeisje op de radio we gaan je heel erg missen.Heel veel geluk en vooral gezondheid voor jou en je gezin in de toekomst.

  Like

 6. Hoi Chantal,wat een bericht zeg,heb het met verbazing gelezen.Kan het ook begrijpen.Ik wens je alle geluk van de wereld met je gezin en heel veel succes met alles wat je gaat doen ook voor B en…… vooral van je kinderen genieten en alles om je heen.Wacht je volgende bericht weer af.

  Met vriendelijke groeten, Ineke Broek-van der Zwan

  Like

 7. Stoere chick dat je dr bent!!
  Heel goed dat jullie dit doen hoor…..ik denk ook precies op de goeie tijd.
  Alleen….wat moeten we nou helemáál zonder jou
  ? Ik ga je feliciteren en 3 hele dikke kussen geven en volgens mij komen we elkaar nog wel eens een keertje ergens tegen! Het ga jullie goed💋💋💋

  Like

 8. Ben er even stil van…jij weg uit ons mooie Rotterdam? Maar word helemaal blij van je uitleg en wens je het allerbeste. Laat zeker van je horen. We zijn benieuwd naar je bevindingen. Veel succes!!!

  Like

 9. Top en goed dat jullie het durven. Wees niet bang voor het onbekende. Een aantal jaar geleden verhuisde Monica haar werk naar Eindhoven ver van ons huis vandaan. Even ongerust hoe moet dat nu en als je stopt met werken wat dan. Uiteindelijk gestopt met werken en vrijwilligerswerk gaan doen. Ok wat minder inkomsten maar uiteindelijk zoveel voor terug gekregen. Bedankt voor wat we met jou meegemaakt hebben > Koken met Quak . Studio bezoek en Dwars door de nacht. Heel veel geluk jullie en we blijven jullie via de media kanalen volgen

  Like

 10. Chantal heel veel succes. Ik ga je missen, maar blijf uitkijken naar je verhalen. Veel geluk met je gezin in Zwolle.

  Like

 11. Ik geef jullie groot gelijk en wens jullie daar heel erg veel plezier,geluk en natuurlijk liefde toe. We gaan jou missen op 93.4 maar wie weet zien we je wel op de landelijke televisie.

  Like

 12. Wat goed zeg ……….. gewoon je hart volgen, en dat gaat dus naar Zwolle ……… zal wel even wennen zijn, ook omdat je als freelancer je zelf moet verkopen om inkomen te krijgen en RTV Rijnmond toch wel heel prettig was voor je inkomen ……… trouwens ik mis je nog wel hoor in de ochtend……….
  Ik blijf je avonturen volgen, ook als je in Zwolle zit ……….. maar eerst die afschuwelijke tijd van inpakken en uitpakken ………. succes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: