Een goeie move

Ik heb vannacht geen oog dichtgedaan. We zijn verkouden. En dat betekent veel gesnotter en gesnurk (van beide kanten). Verder heb ik een nieuw horloge dat mijn slaap zou moeten bijhouden, maar om 1 uur vannacht besloot dat het tijd was om te staan. Een minuut lang staan. Okee horloge, whatever. Hou op met je gepiep en getril en laat me slapen.

img_9446

Dat krijg je ervan als je per sé jong en hip en bij de tijd wilt blijven, dan koop je een smartwatch en draag je hem ’s nachts terwijl je eigenlijk niet goed snapt hoe het kreng werkt. Verder kan het horloge een hartfilmpje maken, sms-jes sturen, je de weg wijzen, de vaatwasser uitruimen en je belastingaangifte doen. Okee, die laatste twee dingen kan het niet, maar verder alles wel. Bijzonder hè. En het is ook nog eens best wel mooi.

Dus nu zit ik -met dank aan de gebroken nacht- een beetje katerig aan de koffie. Een stukkie te tikken. Vent doet een dutje na zijn ochtenddienst, oudste kind speelt op zolder, jongste kind is in haar pyjama (maar mét laarzen aan) vertrokken naar de buren om te spelen met haar vriendinnetje.

En ik vind het helemaal goed. Sterker nog, ik heb het nog nooit zo goed gehad. Ik vind het bizar. Maar natuurlijk ook leuk. Ik heb lekker veel mooie opdrachten, zit nooit zonder werk -sterker nog, ik heb het stervensdruk met vanalles- en veel fijne nieuwe collega’s. Ik doe elke week wel dingen waar ik heel zenuwachtig van word, maar dat zijn uitdagingen, en ik leer zo vreselijk veel. Ik heb zelfs een logo!

CQMedia-Groot-Kleur

Ik vind het verbazingwekkend dat ik jarenlang heb geroepen van ‘Oh nee hoor, freelancen is niks voor mij, ik kan helemaal niet tegen die onzekerheid’. Want wat blijkt nou: Juist de afwisseling en de “onzekerheid” vind ik leuk. Het gaat lekker met de economie en dus ook met mij als zzp-er.

Het scheelt dat ik veel ervaring heb kunnen en mogen opdoen bij RTV Rijnmond. Ik heb daar zo lang gepresenteerd, nieuwsgelezen en verslaggeving gedaan dat andere werkgevers mij nu graag inhuren. Ergens heb ik wel iets goed gedaan geloof ik.

img_9179

Toen ik de deur achter me dichttrok bij Rijnmond was ik een beetje bang voor de toekomst. Ik zag ook als een berg op tegen de financiële rompslomp van belastingen, tarieven, facturen, btw-dingen, maar ook dat valt ontzettend mee, dankzij Dennis. Dennis is m’n accountant. Dennis weet dingen. Be like Dennis.

En dus heb ik nu, zes maanden na de verhuizing en de start van mijn zzp-bestaan, alles wat mijn hartje begeert: Meer vrije tijd, meer afwisseling, meer waardering, meer opdrachtgevers, meer geld, meer rust, meer lol, meer leuke mensen om me heen, meer gadgets (haha), meer uitdagingen.

Jeej!!

 

 

 

 

 

 

5 gedachten over “Een goeie move

Voeg uw reactie toe

  1. Hoi Chantal,zo te lezen heb je van alles meer en dat is fijn,houien zo.Mooi dat je je draai hebt gevonden,Het ga je verder goed,ik mis nog steeds schaterende lach,is nu een beetje saai,programma’s hebben niet echt mijn aandacht.Wens je alvast fijne kerstdagen met je gezin en een heel goed 2020,groetjes Ineke Broek

    Like

  2. Ja, soms moet je gewoon in het diepe springen om te beseffen dat je hartstikke goed kan zwemmen.\
    Trouwens, je bent er dus echt op vooruit gegaan, maar al die leuke Rotterdammers, die heb je niet om je heen hahahaha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: